HISTORIA

Nasza historia sięga roku 1936, kiedy to najstarszy syn Franciszka i Balbiny ; Eugeniusz Krukierek powróciwszy z wojny, postanowił poświęcić dalsze swoje życie, temu co kochał i do czego kształcił się i przygotowywał przez wiele lat. Kiedy podjął nauki uzupełniające u ówczesnego Mistrza Piekarnictwa Mieczysława Bergmana, a także odbył kilku letnie praktyki w tym zawodzie, był gotowy do pracy na własny rachunek.

Już w wieku 24 lat otworzył własną piekarnie, która mieściła się w Turaszówce. Basując na tradycyjnych recepturach, stworzył bazę produktów, które do dziś mogą Państwo spotkać na naszych półkach. Chleby na tradycyjnym zakwasie, pszenno-żytnie, razowe to nasze dziedzictwo wielopokoleniowe.

W 1982 roku Eugeniusz otworzył zakład w Krośnie przy ul. Waryńskiego (obecnie Pużaka), który następnie przekazał w ręce swojego syna Mariana Krukierka. Dbając o zachowanie dobrych, tradycyjnych przepisów nowy właściciel sprostał coraz większemu zapotrzebowaniu na nasze produkty, zmodernizował i unowocześnił wyposażenie piekarni. Wraz z ojcem codziennie dbał o to by nasze chleby wypiekane były z najwyższą jakością.

Z biegiem lat powiększył się masz asortyment, bazując stale na procesach technologicznych opartych na naturalnej fermentacji kwasowej i drożdżowej, selekcjonując najlepsze mąki i ziarna, opracowaliśmy wiele nowych rodzajów chleba, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie.

Obecnie tradycję rodzinną kontynuuje syn Mariana i Barbary; Paweł Krukierek, który pomaga i uczy się od rodziców tego co najważniejsze. Patrząc z pokorą na zmieniające się ciągłe trendy i preferencje dba o jakość i różnorodność naszych produktów, które ciągle nie tylko rozkoszują podniebienie, ale mają też dobry wpływ na nasze zdrowie.